Translation missing: sl-SI.general.accessibility.skip_to_content

Pogoji poslovanja

Prodajni pogoji za nakupe preko spleta


Splošne in ostale pogoje poslovanja določa Kletvica d.o.o. (ponudnik), ki izdelke na spletni strani www.kletvica.si prodaja v svojem imenu in za svoj račun.

Podatki o podjetju:

Kletvica, spletna trgovina z naravnimi vini, d.o.o.
V Murglah 18, 1000 Ljubljana
ID: 89596312
Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 8654760000
TRR: IBAN SI56 1010 0005 8479 840 (BANKA KOPER d.d.)

REGISTRIRANI UPORABNIKI

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime, oziroma e-naslov, in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Registrirani uporabniki lahko kupujejo v spletni trgovini Kletvica in prejemajo brezplačne E-novice, v kolikor se na njih naročijo.

SPLOŠNI POGOJI

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Ponudnik in kupec medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

KOMERCIALNI POGOJI

Cene:
• Cena: je redna cena po kateri se artikel prodaja;
• znižana cena: je znižana redna cena po kateri se prodaja artikel za določen ali nedoločen čas;
• stara cena: je cena po kateri se je artikel prodajal pred znižanjem.

Označevanje znižanih artiklov:
• V razprodaji: so označeni izdelki, ki so trenutno v razprodaji, ki je časovno omejena;
• v akciji: so označeni izdelki, ki so trenutno v akciji, ki je časovno omejena;
• zadnji kosi: so artikli, ki imajo znižano ceno za nedoločen čas, oziroma do razprodaje zalog.

Vse cene vključujejo DDV. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru napake pri ceni. Kljub nenehnemu preverjanju pravilnosti objavljenih podatkov, se namreč lahko zgodi, da je objavljena cena ali zaloga napačna. O morebitni napaki bomo kupca nemudoma obvestili (po elektronski pošti ali telefonsko) in poizkušali najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

 

Kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom je sklenjena, ko kupec plača znesek prejetega predračuna. Kupcu je po elektronski pošti posredovano tudi mesto na strežniku ponudnika, kjer je shranjena pogodba/predračun. S prijavo, kupec v svojem profilu lahko dostopa tudi do zgodovine svojih naročil/nakupov.

Kupec v prejeti pošiljki prejme račun na katerem so poleg specifikacije stroškov tudi navodila za morebiten odstop od pogodbe/nakupa.

ZAVRNITEV NAROČILA

Kletvica lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

ODSTOP OD POGODBE/NAKUPA

Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo/nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da najkasneje v petnajstih dneh od prevzema blaga na naslov valentin@kletvica.si sporočijo, da odstopajo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (15 dni), se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe/nakupa. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe/nakupa s sporočilom na valentin@kletvica.si, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v 30 dneh po sporočilu. Kletvica bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazal kupcu na njegov bančni račun v treh dneh po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe/nakupa. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

PODATKI O STRANEH

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani možne, in zanje ne prevzemamo odgovornosti.
Trudimo se zagotoviti kar najboljše fotografije prodajanih artiklov, a je kljub temu potrebno fotografije smatrati kot simbolične.

AVTORSKE PRAVICE

Objavljene vsebine so ali v lasti podjetja Kletvica d.o.o., ali ima podjetje Kletvica d.o.o. za objavo soglasje avtorja. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja Kletvica d.o.o. je prepovedano.